Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze club

De club 'Squadra Veloce' is eerder toevallig ontstaan naar aanleiding van een happening georganiseerd door de stad Hasselt en de Hasseltse middenstand. De eerste jaren reden de leden op oldies en er waren ook een aantal PX- rijders. Meestal reden de mannen en zaten de vriendinnen achterop, maar ook in de Vespawereld kwam er al snel emancipatie. Zo reden de dames al snel langs hun mannen, en dit meestal met een nieuw aangekochte PX, ET4 of de nieuw verschenen LX. We vieren 2007-2008 ook voor het eerst Nieuwjaar met een receptie voor al onze leden. We gaan in 2008 verder op de ingeslagen weg, dat betekent elke maand een rit, waaronder onze 4 klassiekers. De Bloesem-rit is wederom een groot succes, meer dan 300 vespa’s, en in samenwerking met de stad Beringen organiseren we “ Avanti Vespa”. We worden verrast door de grote opkomst 600 Vespa’s. In 2008 gaan we ook voor het eerst op weekend, we zitten in Anseremme en ‘s avonds ontstaat er een klein feestje, er wordt echter niet “gekoekernakt **”.

Onze club groeit gestaag en de Bloesemrit wordt een begrip in de Vespawereld. In 2013 komen de Vespa World Days naar België, meer nog naar Hasselt. We worden lid van Vespa Club België en dat is het jaar dat in België het Vespa gebeuren echt wel gigantisch is gaan groeien. Op dat ogenblik waren wij de 27 ste aangesloten club, vandaag zijn er dat al meer dan 50 . We kunnen hierdoor dan ook deelnemen aan Belgian Vespa Days, European Vespa Days en ook Vespa World Days. En jawel hoor, Squadra Veloce is elk jaar goed vertegenwoordigd op deze Events.

Op clubniveau trachten we zeker in de zomermaanden minstens één maal per maand een ledenrit te organiseren, alsook wordt er bijna wekelijks samen naar ritten van collega clubs gegaan.

Waar mogelijk trachten we 2 jaarlijks een weekend te organiseren, denk maar aan bijvoorbeeld Winterspelt, waar we de omstreken meer dan eens onveilig gemaakt hebben :-)

In 2020 bestaat onze club 15 jaar en dit zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Het wordt een ware jubileumeditie in de echte zin van woord. Net als op het 5- alsook 10-jarig bestaan, zal ook nu een Lustrum Challenge georganiseerd worden.

Meer details over reilen en zeilen van onze club vind je steeds terug op deze website alsook op onze Facebookpagina.